vineri, 23 noiembrie 2012

Minunile naturii

Dumnezeu ne-a lasat o lume minunata pe care noi o distrugem zi de zi fara incetare si, in lacomia noastra, fara sa realizam ca in acest mod ne condamnam singuri. Natura este cea unde ne refugiem atunci cand vrem sa evadam din cotidian ca sa nu mai vorbim despre binefacerile pe care aceasta le are asupra sanatatii noastre.

Daca in privinta personalitatii putem spune ca suntem ceea ce facem, in ceea ce priveste sanatatea putem spune ca suntem ceea ce mancam si, de ce nu, ceea ce respiram. Daca vom respira un aer poluat atunci sanatatea noastra va fi cu siguranta una subreda, insa daca vom avea mai multa grija de natura atunci aerul va fi unul mai curat iar sanatatea noastra mai buna.

Am invatat de la parintii mei sa iubesc florile, copacii natura si sa respect aceste minunatii fara de care viata noastra ar fi cenusie si searbada. Suntem cu siguranta mai aproape de Dumnezeu atunci cand suntem in mijlocul naturii. Sunt constienta ca probabil nu voi schimba lumea cu acest articol si ca nu voi schimba mentalitatea unora care nu stiu decat sa fure ca sa se imbogateasca. Stiu ca poate nu voi reusi sa schimb mare lucru de una singura, insa am convingerea ca daca fiecare din noi ar face ceva, cat de putin in acest sens, ceva s-ar schimba in bine cu siguranta.

Sa incercam sa sesizam si sa facem cunoscute mai departe toate “crimele pe care ar fi sa le observam impotriva naturii, sa incercam sa  reciclam mai mult sau orice altceva care ar putea sa salveze natura, sa facem. Sa nu ne ascundem in ignoranta. Acest articol este putinul pe care am reusit sa il fac eu cel putin pana acum si sper sa reusesc sa fac mai mult pe viitor. Cred ca trebuie sa fim mai constienti de importanta  padurilor pentru sanatatea noastra sufleteasca si trupeasca si sa incercam sa iubim si sa ocrotim mai mult natura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu